Barista tanfolyam


Ki az a Barista?

A kávéfőzés mestere, egy olasz eredetű szó, pontos jelentése: BÁROS
Mixer és Barista = Az igazi bártender

A mai világban egy bártender, nem csak finom és egyedi koktélokat készít, ismeri az italok sokaságát és tudja, hogy kinek, mikor és mit kell ajánlania, hanem minden más munkafolyamatot el tud látni a bárpult mögött.

 

Az egyik ilyen, fontos terület a KÁVÉ. A kávéfőzés tudománya ugyanolyan összetett és nehéz feladat, mint a különleges koktélok elkészítése. De ez is tanulható és sok gyakorlással profi Barista válhat belőlünk.

 

A kávé készítése nem csak abból áll, hogy „feldobok egy kávét”. Ehhez is komoly elméleti tudás szükséges: a különböző kávéfajták, ezek feldolgozása, a pörkölési módok és a kávék ízvilágának megismerése, a kávéfőző gépek és darálok használata és a tökéletes krémes tejhab elkészítése, amely a kulcsa minden egyéb kávéitalnak és az egyre közismertebb „Latte art”-nak. Ugye nem is olyan egyszerű kávét készíteni…

Ezután jöhetnek a kávéskoktélok, az Ír kávé, az Espresso Martini, az Ice Cream Café, a Hot Shot…
Itt találkozik a két szakma és fonódik össze.

 

A képzés tematikája

Körülbelül 30% elmélet és 70% gyakorlatra épül, az oktatás 6-8 fős létszámmal indul, a képzés időtartama 6 alkalom, alkalmanként 3-4 óra. A tanfolyam végén hallgatóink elméleti és gyakorlati vizsgát tesznek, sikeres vizsga esetén magyar-angol nyelvű, barista diplomát állítunk ki.

1., Kávé növény

  • Eredete, elterjedése, kávéházak régen és ma
  • Botanikája, termesztése
  • Szüretelése
  • Feldolgozása (nedves, száraz, erjesztett eljárás)
  • Arabica, robusta, pearl, marogogype
  • Jamaican Blue Mountain
  • Kopi luwak
  • Koffeinmentes kávé

2., A kávé forgalmazása

  • A kávétőzsde
  • Kávé keverékek

3., Pörkölés

  • A kávéban lévő hatóanyagok
  • Pörkölési módok
  • Fajta eltérések
  • Illat felismerés

4., Kávékészítés, Teák

  • Őrlés, őrlőgépek
  • Kávékészítés, kávéfőző-gépek (török kávétól a filteres kávéig)
  • Kávé italok készítése (cappuccino, latte, ristretto, melange, machiato…)
  • A kávé felszolgálása
  • Teák története, fajtái, elkészítési módok

5., Kávégépek és őrlők

  • A kávégépek és az őrlőgépek beállítása
  • A kávégépek és az őrlőgépek karbantartása, tisztítása

6., Kávé alapú koktélok, a kávé és az alkohol

  • Espresso Martini
  • Ír kávé
  • Ice Cream Café
  • Hot Shot

7., Vizsga

  • Elméleti (tesztlap)
  • Gyakorlati (kávé és kávé alapú koktélkészítés)

 

Képzésünk a munkaügyi központ nyilvántartásában szerepel!
Felnőttképzési tanfolyam szám: 06-0124-06
Felnőttképzési azonosítója: 00780020 (barista)

 

Tanfolyam iránti érdeklődés:

0670/943-0877

 

www.baristaakademia.hu

Like Box
Tanfolyam kezdési időpontok

Mixertanfolyam:
Békéscsaba: 2020.03.09
Szolnok: 2020.03.10.
Szeged: 2020.03.11.
Hódmezővásárhely: 2020.03.12.
Szentes: 2020.03.13.
Győr: 2020.01.06.
Szombathely: 2020.01.07.
Veszprém: 2020.01.08.
Székesfehérvár: 2020.01.09.
Gyöngyös: 2020.01.13.
Baja: 2020.01.10.
Cegléd: 2020.03.10.
Szekszárd: 2020.01.13.
Kecskemét: 2020.01.22.

 

 

Barista Tanfolyam:
Békéscsaba: 2020.01.08.
Szolnok: 2020.01.07.
Székesfehérvár: 2020.01.09.
Szeged: 2019.10.28.
Győr: 2020.01.10.
Hódmezővásárhely: 2020.01.06.
Szentes: 2020.01.14.
Baja: 2019.10.24.
Cegléd: 2020.01.07
Kecskemét: 2019.10.24.
Gyula: 2020.01.07.